Wie zo duurzaam mogelijk wil wonen, kan eigenlijk niet zonder zonnepanelen. De laatste jaren zijn zonnepanelen technisch en qua rendement steeds geavanceerder geworden, waardoor de opbrengsten hoger zijn dan ooit. Neem daarbij de ontwikkeling dat de prijs van zonnepanelen de laatste jaren veder is gezakt en het feit dat er aantrekkelijke subsidies op de aanschaf van de panelen beschikbaar zijn en de conclusie is eigenlijk duidelijk.
Heb je nog geen zonnepanelen op het dak van je woning of bedrijf liggen, dan is het hoog tijd om dit serieus te gaan overwegen. Want zonnepanelen laten plaatsen is een van de beste maatregelen om je woning of bedrijfspand te verduurzamen. Maar welke zonnepanelen zijn er tegenwoordig zoal? En welke panelen zijn het beste vanuit het oogpunt van duurzaamheid en rendement?
Soorten zonnepanelen: tal van opties
De meest voorkomende soorten zonnepanelen zijn de vierkante of rechthoekige panelen die op de daken van veel woningen te zien zijn. Dit zijn de zogenoemde monokristallijn en de polykristallijn panelen. Verder komen twee andere dakpanelen relatief veel voor, namelijk de dunne film panelen en de glas-glas zonnepanelen (waarbij de panelen zich tussen twee glaslagen in bevinden).
Naast deze hoofdsoorten zonnepanelen zijn er vandaag de dag nog enkele andere varianten. Dit zijn meer flexibele panelen. Verder zijn er nog kastjes met panelen (voor bijvoorbeeld weide-afrastering) en, de nieuwste variant, zonnepanelen die weken via atoomkrachtmicroscopie. Met name deze laatste soort zonnepanelen biedt een opmerkelijk hoog rendement. Daarmee is het de meest duurzame keuze die je kunt maken om zonne-energie mee op te wekken. Wat zijn zonnepanelen via atoomkrachtmicroscopie voor soort panelen, hoe werken ze en waarom is deze variant zo duurzaam vergeleken met andere typen panelen?
Zonnepanelen via atoomkrachtmicroscopie
Zonnepanelen via atoomkrachtmicroscopie, ook bekend als Atomic Force Microscopy (AFM), gelden als de meest recente ontwikkeling in zonnepanelenland. Duit type zonnepanelen maakt gebruik van een scanning probe microscopy techniek. Hierbij wordt er op atomaire schaal energie opgewekt, zonder dat de gebruikte deeltjes elektrisch geleidend moet zijn. Dee nieuwe techniek zorgt voor een bijzonder hoog rendement, die bij normale zonnepanelen niet wordt gehaald.
Verder gaan zonnepanelen die gebruikmaken van AFM-techniek jaren langer mee dan de standaard zonnepanelen. Kies je voor zonnepanelen die gebruikmaken van atoomkrachtmicroscopie? Dan kun je rekenen op panelen die geen 15 of 20 jaar meegaan, maar wel 25 tot 30 jaar. Je krijgt met AFM-zonnepanelen dus een hoger rendement, panelen die langer meegaan en feitelijk dus meer waar voor je geld. Veel duurzamer dan met AFM-zonnepanelen kun je het voor jouw woning of bedrijf niet maken in elk geval! Zeker niet als je gebruikmaakt van duurzaamheidssubsidies die door jouw gemeente ter beschikking worden gesteld.
Wil je meer weten over AFM-zonnepanelen?
Ben je geïnteresseerd in meer informatie over zonnepanelen die via atoomkrachtmicroscopie werken? Neem dan vrijblijvend een kijkje op onze website. Natuurlijk kun je bij vragen vrijblijvend onze klantenservice contacteren. Onze medewerkers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden
Geef een reactie