Voor veel producten is een biologische variant, zo ook voor chocolade. Maar, welke chocolade moet je nemen als je duurzame, gezonde chocolade wil en wat zijn de voordelen ten opzichte van ‘gewone’ chocolade?
Dit is biologische chocolade
Biologische chocolade is een stuk gezonder dan gewone chocolade die je in de supermarkt koopt. De meeste chocolade die je kunt kopen is niet biologisch en daarmee gelijk een stuk ongezonder. Goed nieuws voor de chocoladeliefhebber: er zijn gezonde, duurzame chocoladerepen op de markt!
Waar een gewoon stuk chocolade vol zit met onnodige, slechte stoffen is dit bij biologische chocolade niet het geval. En nee hoor, de biologische versie van chocolade is echt niet minder lekkerder dan de gewone versie, maar wel een stuk gezonder. De smaak blijft hetzelfde, alleen de inhoud is net even anders.
Duurzame chocolade cadeau geven
Ben je op zoek naar een duurzaam cadeau voor iemand die van chocolade houdt? Denk dan eens aan duurzame chocolade geschenken. Niet alleen biologische chocolade is belangrijk, maar ook de manier waarop het verpakt is. Zo is biologische chocolade in een plastic verpakking natuurlijk niet de bedoeling, maar hoort dit eigenlijk in een biologisch afbreekbare verpakking.
Gezonde chocolade
Naast biologische en duurzame chocolade, bestaat er ook gezonde chocolade (ja, echt). Heb je wel eens gehoord van acticoa chocolade? Dit is een chocolade dat vol zit met de antioxidant flavonoïden wordt ook wel ‘superfood’ genoemd. De cacaoflavonolen in acticoa zorgen ervoor dat je bloedvaten elastisch blijven en dat ze in een goede conditie blijven. Dus, snoepen én gezonde chocolade eten? Ga dan voor acticoa chocolade!
Voordelen van biologische, gezonde chocolade
Het grootste voordeel van biologische chocolade (en daarmee dus gezonde chocolade) is dat je alle negatieve effecten van gewone chocoladen niet meekrijgt. Je krijgt minder suiker binnen, je voelt je niet schuldig na het opeten van een hele reep en is het niet slecht voor je cholesterolwaarden. Nog meer belangrijke voordelen van biologische chocolade:
- Er stroomt meer bloed naar je hersenen.
- Chocolade zorgt voor de aanmaak van het gelukshormoon.
- Je krijgt er extra magnesium mee binnen.
Geef een antwoord