Tegenwoordig is verantwoord eten bereiden van biologisch eten nog belangrijker geworden voor de maatschappij. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het kopen dan de biologische producten in de supermarkt. Maar naast het kopen van biologische producten kun je dankzij een crock-pot slowcooker ook nog eens zuinig koken. Lees daarom snel verder.
Wat is biologisch?
Als een product biologisch is, betekent dit dat er rekening is gehouden met met de milieueffecten en dierenwelzijn. Denk hierbij aan het voorkomen van mestoverschotten en dat de dieren meer bewegingsruimte krijgen. Biologische producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. Deze producten zijn herkenbaar aan de keurmerken EKO, Europees Biologische en Demeter.
Verantwoord eten bereiden doe je natuurlijk het liefste met biologische producten, maar het kan natuurlijk ook met niet-biologische producten.
Verantwoord eten bereiden
Met een Crock-pot heb je dubbel voordeel. Je kunt er namelijk zuinig mee koken, maar vooral ook lekker. Je kunt het gebruiken voor veel soorten gerechten, maar hij is het meest geschikt voor sudderen, stoven en koken. Met een slowcooker bespaar jij tijd en moeite. Je kunt namelijk gewoon je gerechten in de Crock-pot toevoegen en hem instellen op tijd tussen de 4 en 10 uur. In die tijd kun jij gewoon je eigen gang gaan, ideaal toch? Daarnaast is het apparaat heel zuinig en dus goed voor het milieu. Hij gebruikt namelijk niet minder stroom dan een gewone gloeilamp.
Een crock-pot is dus handig en zuinig, daarbij is hij ook nog eens smaakvol en gezond! Doordat de temperatuur niet heel hoog wordt, behoud jouw gerecht zijn smaak en gaan vitaminen en mineralen niet verloren. Dat zou namelijk zonde zijn van al je biologisch geteelde groenten en overige producten.
Wat maak je dan met een crock-pot?
Met een slowcooker kan je veel verschillende gerechten bereiden. Maak bijvoorbeeld pulled pork! Dit is langzaam gegaard varkensvlees, een perfect gerecht dus voor een slowcooker. Doordat je het op lage temperaturen bereid wordt het vlees super mals en kun je het eenvoudig uit elkaar trekken. Of maak een lekkere hachee klaar. Hachee is draadjesvlees met langzaam gegaard zachte ui. Serveer hier bijvoorbeeld gekookte aardappelen en rode kool bij.
Voordelen verantwoord eten bereiden
Wat zijn nou de voordelen van het koken met een slowcooker? Je hoeft maar weinig moeite te doen. Alle ingrediënten doe je in de slowcooker, je stelt de tijd in en kunt je eigen ding weer doen. Je hoeft er dus niet bij te blijven. Ideaal.
Nog een voordeel is, doordat het voedsel op lage temperaturen wordt bereid, zorgt dit ervoor dat er meer smaak blijft behouden aan je eten. Hierdoor blijven er, zoals eerder al gezegd, meer vitaminen en mineralen behouden.
Misschien wel een van de belangrijkste voordelen van een slowcooker: hij is erg zuinig. Een slowcooker staat urenlang aan en verbruikt heel erg weinig energie. Een slowcooker heeft namelijk een zeer laag vermogen. En je verbruikt geen kubieke meters aardgas.
Ook ben je geen vet nodig. Het vocht uit het vlees en groenten is namelijk al genoeg. Genoeg voordelen om na te denken over een meer verantwoorde manier van koken. Ga ervoor!
Geef een reactie