Koffie kent vele vormen. Je kunt er heerlijke drankjes mee maken! Zo is de Espresso Martini op het moment razend populair. Maar heb je ook al eens van een Espresso Tonic gehoord? Dat smaakt weer heel anders en is absoluut de moeite waard. Het is ook nog eens een alcoholvrij drankje, wat ‘m geschikt maakt voor elk moment. Probeer dit recept eens!
Koffie in de zomer
Ben je ook niet zo dol op koffie drinken in de zomer? Je bent zeker niet de enige. Tijdens de hete zomerdagen is het drinken van een warm drankje immers niet altijd zo’n prettig idee. Maar toch wil je waarschijnlijk wel van de smaak en energie van koffie genieten! Juist daarom is het zo leuk om een koffievariatie te proberen, zoals Espresso Tonic. Het beste van twee werelden komt samen: de vertrouwde smaak van koffie, maar dan in een extra fris jasje.
Wat is een Espresso Tonic?
Je vraagt je misschien af: koffie mengen met tonic, is dat wel zo’n succes?! We geven het direct toe: het klinkt als een vreemde combinatie. En je moet er ook maar net van houden. Toch is de combinatie een match made in heaven, die je gaat verrassen. Met name op hete zomerdagen is het een heerlijk verfrissend drankje. Juist als je geen zin hebt in een warm kopje koffie, is dit namelijk een uitkomst. Precies: het gaat om een koud drankje.
En het smaakt daarbij niet zo bitter als een ijskoffie met enkel zwarte koffie, en ook weer niet zo romig als een ijskoffie met melk. Een Espresso Tonic is heerlijk fris en fruitig. Tonic kent een bittere toon, net zoals koffie: dat maakt het zo’n goede match. Tegelijkertijd kent tonic tonen van citroen en ander fruit, wat ideaal mengt met koffie. Ben je al om? We gaan door naar het recept!
Benodigde ingrediënten
- Dubbele espresso (60 ml)
- Tonic (250 ml)
- Ijsblokjes
- Citroen- en/of sinaasappelschijfje
Dit zijn de benodigde ingrediënten voor één glas Espresso Tonic. Wil je meer maken? Verdubbel dan deze ingrediënten!
Bereidingswijze Espresso Tonic
Zet allereerst een dubbele espresso. Gebruik kwalitatieve koffiebonen met een sterke intensiteit, om de koffiesmaak duidelijk naar voren te laten komen. Je kunt de espresso eerst helemaal laten afkoelen, maar je kunt ‘m ook al gebruiken als de koffie nog een beetje lauw of lauwwarm is. Het is daarbij wel belangrijk dat je ijskoude tonic gebruikt! Schenk dit samen in een hoog glas.
Eerst schenk je de tonic in het glas, en daarna giet je de espresso erbij. Dit geeft een beeldig effect in het glas, als de espresso zich mengt met de tonic. Stop er lekker veel ijsblokjes bij, zodat het drankje koud blijft. Voor een extra frisse smaak voeg je er nog een citroen- en/of sinaasappelschijfje aan toe. Dit brengt de smaak ook nog meer in balans. Verder ziet je drankje er zo nét wat feestelijker uit.
En that’s it! Je kunt het drinken met of zonder rietje erbij. Zo zie je maar: dit verfrissende drankje, dat perfect bij de zomerdagen past, is zó gemaakt. Misschien wordt het wel je nieuwe favoriet!
Alles weten over biologische voeding? Welkom bij bewustbiologisch.nl!
Geef een reactie