Je hoort het veel een poké bowl, maar wat is het nou eigenlijk en waar is het van gemaakt? Een poké bowl is gemaakt van sushi rijst en andere ingrediënten. Deze ingrediënten kan je altijd weer blijven variëren met elkaar, dat is het leuke aan een poké bowl: de vele variaties. Wij vertellen je alles wat je over dit heerlijke bakje lekkers moet weten!
Waar komt de poké bowl vandaan?
Een poké bowl is ontstaan in Hawaii, maar het is tegenwoordig heel erg beïnvloed door de Japanse keuken. Dit komt omdat deze bowl op sushi lijkt en zo is het Aziatische vleugje toegevoegd in dit gerecht. Poké betekent ook wel plakjes gesneden, dit wordt zo genoemd omdat de ingrediënten in het gerecht in plakjes zijn gesneden.
Het is in Hawaii ontstaan omdat in de 19de/ begin 20ste eeuw heel veel Japanners woonden. Op deze manier zijn de Japanse eetgewoontes over gebracht naar Hawaii en zo ontstaan.
Wat zit er in een poké bowl?
Met dit gerecht kan je zelf een beetje spelen en de ingrediënten variëren naar jouw zin. Het basis ingrediënt is poké bowl rijst, dit is hetzelfde soort rijst wat wordt gebruikt voor sushi. Kleverige rijst wordt het ook wel genoemd. Houd je van biologisch eten? Er zijn ook biologische versies van sushi-rijst, of je kan extra gezond zijn en dit vervangen voor quinoa.
Het oorspronkelijke gerecht is met rauwe vis erin, bijvoorbeeld zalm of tonijn. In de loop van de jaren is dit veranderd en kan je zelf kiezen tussen, bijvoorbeeld kip, vlees, tofu of vis. Je kan het eigenlijk naar je eigen wens maken, hou je van rauwe vis? Dan volg je het oorspronkelijke recept. Hou je toch meer van biologisch eten? Dan kan je biologisch vlees in het gerecht stoppen.
De ingrediënten die je vooral ziet in dit gerecht zijn, edamame boontjes, zeewier, avocado en nog veel meer. In een poké bowl kan je zelfs fruit stoppen zoals mango en watermeloen. Een poké bowl bestaat dus eigenlijk uit poké bowl rijst, een ingrediënt zoals vlees of vis, groentes en een lekkere dressing.
Hoe eet je een poké bowl?
Meestal wordt dit gerecht koud gegeten, dit komt omdat de ingrediënten die in deze bowl gaan niet warm gemaakt hoeven te worden. Stel je eet het toch liever met kip of biefstuk? Dan kan je er voor kiezen dit gelijk te eten wanneer het vlees warm is, maar je kan ook het vlees eerst laten afkoelen.
Een poké bowl eet je meestal met stokjes, dit kan gemakkelijk. De stukjes zijn dan wel klein, maar door de poké bowl rijst blijft alles goed bij elkaar zitten en plakken. Hierdoor kan je gemakkelijk iets vast pakken met de stokjes. Is dit toch te moeilijk? Dan kan je het altijd met een lepel eten, dit gaat net zo gemakkelijk.
Geef een reactie