Bewust Biologisch
wat is biologisch? biologische aanbiedingen zoeken op kaart disclaimer contact
0
Facebook Twitter

Biologische activiteit | Project in wording: Ecomall - Breda

 terug 
Algemeen
Verscholen achter drukke winkelstraten en het historische 'Achter de lange stallen', komt de 'Eco-Mall'. Een plaats waar stadslandbouw en winkelen samenkomen.

De Eco-Mall, een verscholen plek als een oase van groen, ecologie en duurzaamheid, waar winkelend Breda verrast en geïnspireerd wordt in een scala van biologische winkels.

Op een 1-laagse (verdiepte) parkeergarage ontstaat een stadsakker, met in 'De Lange Stallen' een mix van duurzame, ecologische en biologische winkels. De aardbeien van de stadsakker zijn er direct bij de stadsboer te koop en te oogsten. Zoemende bijen produceren er lokale Bredaase honing. Er is speel, leer, kweek en verblijfsgroen. De energievoorziening voor het gebied wordt er lokaal duurzaam geproduceerd. Een voorbeeld van circulaire economie in het centrum van Breda, dat daarmee in de frontlinie van ecologische stadsontwikkeling komt. En daar waar in de huidige plannen ruimte is voor appartementen en woningen, kan dit in het nieuwe plan ook. De gestapelde stadsboerderij als vernieuwend duurzaam woonmilieu.

Het is een oproep om anders naar de stedelijke ontwikkeling te kijken. De wereld is in hoog tempo aan het veranderen en enkel bijzondere toegevoegde waarde maakt dat de stedeling niet via een druk op z'n smartphone maar al shoppend zijn inkopen doet. De eco-mall biedt die kans. De eco-mall past wonderwel in het concept van de compacte stad, als kwalitatief hoogstand 'pocket park' met bijzondere verblijfsvoorzieningen.

Initiatiefnemer Hans Moerenhout ziet zich er over paar jaar, met uitzicht op de stadsakker en in alle rust, een ecologisch natuurzuiver lokaal geproduceerd Bredaas pilsje drinken. Proost!

Adresgegevens
Project in wording: Ecomall - Breda
Achter de lange Stallen 3
4811HM Breda
06 - 51 64 58 87
http://www.facebook.com/EcoMallBreda

 

Mail dit bedrijf

Onderstaand formulier wordt verstuurd aan het bedrijf van bovenstaande vermelding.

Bericht:
Naam
Email
 
Verzendcode

 
 

 

Onjuiste gegevens? Meldt dit aan bewustbiologisch.nl

Onderstaand formulier wordt verstuurd aan de beheerders van Bewust Biologisch, niet aan bovenstaande vermelding.

Bericht:
Naam
Email
 
Verzendcode

 
 

 


Kijkt u ook eens op de website van:

Biologische aanbiedingen

Bionext

Soeco

Treemagotchi
 


Biologische nieuwsberichten


Archief