Algemeen Jan Steenbergen heeft een biologische boerderij gelegen in het pittoreske dorp Ansen. Sinds 2000 produceren en verkopen wij in onze boerderijwinkel ons eigen rund-, kalfs- en varkensvlees en kip. Al bijna 15 jaar is onze gehele bedrijfsvoering gebaseerd op de Europese SKAL normen.
Onze specialiteit is het Japanse Wagyu rund. Wij zijn in de enige leverancier van biologische Wagyu in Nederland dankzij ons 10 jarige fokprogramma. Wagyu vlees staat bekend om de uitstekende vleeskwaliteit.
Door onze Wagyu's vanaf de geboorte op ons eigen bedrijf op te laten groeien en te voeren met ons eigen geproduceerde biologische gras, kuil en granen creƫren wij een 100% Drents biologisch streekproduct.
Aanbod Al het vlees dat Jan Steenbergen produceert is van hun eigen gefokte Wagyu koeien en Berkshire varkens. De koeien worden krijgen biologisch gras, kuil en granen van eigen boerderij. De koeien grazen de helft van het jaar buiten in de wei. Het overige deel van het jaar krijgen ze hoofdzakelijk kuilgras te eten, dit wordt aangevuld met een kleine hoeveelheid geplette biologische granenmix (haver, mais, tarwe). Tijdens de winterperiode lopen de Wagyu koeien in grote strohokken (potstal). De Wagyu runderen met een leeftijd van ongeveer drie jaar worden geslacht bij een gecertificeerde bio slager. Het vlees wordt minimaal een week gerijpt en wordt zelfstandig verpakt en diepgevroren.