Bewust Biologisch
wat is biologisch? biologische aanbiedingen zoeken op kaart disclaimer contact
0
Facebook Twitter

Biologische activiteit | Metaal Kathedraal

 terug 
Algemeen
Metaal Kathedraal is sinds 2011 de Utrechtse ecologische culturele broedplaats waar de lokale historie en ecologische toekomst kan worden ervaren. Een praktijkmuseum vol handvatten om lichaam en geest te voeden en zodoende in samenspraak met moeder natuur de wereld een betere plek te maken. Een biomarkt met educatieve programmering is onlosmakelijk verbonden aan deze missie. Het landgoed rondom de aloude kerk is rijk gevuld met eetbare gewassen, heeft een medicinale tuin en grenst aan de nieuwe woonwijk Rijnvliet. In deze kersverse woonwijk wordt, naar initiatief van Metaal Kathedraal en omwonenden, een integraal voedselbos van 15 hectare aangelegd. Dit maakt Metaal Kathedraal de uitgelezen plek voor een biomarkt.

Aanbod
Elke 1e en 3e zondag van de maand is er Mekka op Zondag. Een vermakelijk rijk gevuld en educatief programma voor alle leeftijdsgenoten in de wijk met muziek, theater, kinderprogramma, kunst en workshops. Iedere 1ste zondag van de maand is de Bio Markt tussen 11.00 – 16.00 uur vast onderdeel van Mekka op Zondag. Elke 3e zondag van de maand verandert Metaal Kathedraal in samenwerking met filmtheater ‘t Hoogt in een filmhuis. Met films die ertoe doen, films die verrassen, raken, aanzetten tot nadenken en confronteren. Om de beleving van de film te versterken en samen de dialoog over de inhoud aan te gaan wordt er na de film gegeten. Thuiskoks van pop-up restaurant Tantes Maal verzorgen een vegetarisch biologisch menu in lijn met de film. Met uitzondering van sommige activiteiten is Mekka op Zondag gratis te bezoeken. Meer informatie is te vinden op metaalkathedraal.nl/mekkaopzondag.

Openingstijden
Elke 1e zondag van de maand is de Bio Markt Leidsche Rijn vast onderdeel van Mekka op Zondag; het afwisselend cultureel programma van Metaal Kathedraal met workshops, kunst, muziek, film, bijzondere ondernemers, makers, kinderprogramma & meer. De Bio Markt is tussen 11.00 - 16.00 uur.

Overige bijzonderheden
Metaal Kathedraal is een onafhankelijke culturele ecologische broedplaats. Dit initiatief van kunstenaars in het voormalige buurtschap De Meern is een vrijplaats waar ecologie, kunst, cultuur, natuur en cultureel ondernemerschap samengaan binnen een unieke programmering vanuit een uitzonderlijk monumentaal gebouw. Metaal Kathedraal werd in 1857 gebouwd en was een van Utrechts’ eerste katholieke kerken. Het monumentale karakteristieke pand is door de eeuwen heen vele male getransformeerd. Van Katholieke kerk, naar zijspanfabriek, naar metaalfabriek. In 2011 werd de fabriek bezemschoon overgenomen door kunstenaars. Een buitengewone locatie voor buitengewone mensen in een buitengewone wereld! Dit bruisend nieuw Mekka is toegankelijk voor een breed publiek, Utrechtse makers, kunstenaars, performers en evenementen.

Adresgegevens
Metaal Kathedraal
Rijksstraatweg 20
3545NA Utrecht
0302374060
http://www.metaalkathedraal.nl

 

Mail dit bedrijf

Onderstaand formulier wordt verstuurd aan het bedrijf van bovenstaande vermelding.

Bericht:
Naam
Email
 
Verzendcode

 
 

 

Onjuiste gegevens? Meldt dit aan bewustbiologisch.nl

Onderstaand formulier wordt verstuurd aan de beheerders van Bewust Biologisch, niet aan bovenstaande vermelding.

Bericht:
Naam
Email
 
Verzendcode

 
 

 


Kijkt u ook eens op de website van:

Biologische aanbiedingen

Bionext

Soeco

Treemagotchi
 


Biologische nieuwsberichten


Archief