Bewust Biologisch
wat is biologisch? biologische aanbiedingen zoeken op kaart disclaimer contact
0
Facebook Twitter

Biologische webwinkel | Piemonte-import

 terug 
Algemeen
Piemonte Import is een kleine, zelfstandige voorraadhoudende importeur en wijnhandel die is gespecialiseerd in wijn uit één gebied: Piemonte in (noordwest) Italië. Het is ontstaan uit een jarenlange passie voor dit geweldig mooie gebied en de fantastische wijnen die daar gemaakt worden.

Piemonte Import onderscheidt zich door een strenge selectie: alleen wijnen van goede kwaliteit worden in het assortiment genomen, en die altijd ook een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. Piemonte Import richt zich daarbij ook nadrukkelijk op wijnen uit het midden- en topsegment. Piemonte Import staat naast kwaliteit ook voor originaliteit en authenticiteit: in principe kiezen ze alleen wijnen van de streekeigen autochtone druiven. Dus geen chardonnay, sauvignon, cabernet en merlot, ook al worden in Piemonte daar ook uitstekende wijnen van gemaakt.

Ook is gekozen voor producenten die bewust zijn overgestapt van de conventionele wijnbouw naar een vorm van duurzame landbouw, dus zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen e.d.. Een (groeiend) aantal is gecertificeerd biologisch, maar kan ook ongecertificeerd zijn (?naturale?). Enkele van de wijnhuizen werken zelfs volgens de principes van de biologisch-dynamische wijnbouw. Ook de keuze voor duurzaamheid is niet alleen vanwege principiële redenen: Piemonte Import is er van overtuigd dat biologische wijnbouw (bij goede wijnmakers) uiteindelijk de grootste potentie heeft om topwijnen te produceren: het belangrijkste daarvoor is immers een goede en gezonde grond.

Bestellen
Piemonte Import is een importeur & groothandel en heeft dus géén eigen winkel. De wijnen zijn te vinden in de schappen van diverse wijnwinkels verspreid over het land. Mocht er in de buurt echter geen winkel zijn waar de gewenste wijn verkocht wordt, kan deze ook rechtstreeks bij Piemonte Import besteld worden.

Bestellen van wijn kan alleen per doos, dus bestellingen moeten altijd een veelvoud van 6 flessen zijn. Als service aan de klant biedt Piemonte Import wel de mogelijkheid de inhoud van een doos samengesteld uit verschillende wijnen te leveren. Bij bestelling van één soort wijn krijgt u 5% korting.

Adresgegevens
Piemonte-import
http://www.piemonte-import.nl

 

 

 

Onjuiste gegevens? Meldt dit aan bewustbiologisch.nl

Onderstaand formulier wordt verstuurd aan de beheerders van Bewust Biologisch, niet aan bovenstaande vermelding.

Bericht:
Naam
Email
 
Verzendcode

 
 

 


Kijkt u ook eens op de website van:

Biologische aanbiedingen

Bionext

Soeco

Treemagotchi
 


Biologische nieuwsberichten


Archief