Bewust Biologisch
wat is biologisch? biologische aanbiedingen zoeken op kaart disclaimer contact
0
Facebook Twitter

Biologische webwinkel | Biovleesbestellen.nl

 terug 
Algemeen
Via deze website, Biovleesbestellen.nl, koopt u heel bijzonder kalfs- en rundvlees van het koeienras Jersey. Het vlees komt van biologische rundveebedrijven in Nederland.

Op de bedrijven wordt op zeer verantwoorde manier omgegaan met mens dier en omgeving. Antibiotica worden slechts incidenteel en in noodgevallen gebruikt, de dieren worden diervriendelijk gehouden en op het land wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Het Jersey koeienras
De Jersey koe is klein, rank en schrander en geeft speciale melk waarmee erg goed kaas te maken is. Maar ook het vlees van de koeien is bijzonder, het vlees is gemarmerd en heeft een uitgesproken smaak.

De kalveren
Op de boerderijen worden jaarlijks natuurlijk vrouwelijke en mannelijke kalveren geboren, gemiddeld altijd 50% om 50%. De vrouwelijke kalveren blijven veelal op het eigen bedrijf om later zelf ook weer een kalf te krijgen en te worden gemolken.

De stierkalveren hebben echter geen functie op de bedrijven, de volwassen koeien worden weliswaar gedekt door de stier maar dat is helaas slechts voor een enkeling weggelegd. De reguliere kalverhandel heeft ook geen interesse in de stierkalveren omdat ze relatief klein zijn en langzamer groeien dan hun dikbilvriendjes.

Daarom worden de stiertjes nu na 10 dagen afgemaakt (eerder mag niet). De boeren vinden dit onaanvaardbaar maar hebben geen goed alternatief, omdat bijna niemand de stierkalveren wil hebben.

Speenstiertjes
Door het initiatief www.biovleesbestellen.nl loopt dit laatste gelukkig anders. De stierkalveren gaan nu naar een slager in Lunteren. Dit levert per dier ongeveer 8 kg vlees op. Het is heel mals en zeer mager vlees met echte smaak. Het wordt geportioneerd tot delen zoals je ook bij de slager kunt halen; denk aan biefstuk, oesters, medaillons, riblappen, gehakt en soepvlees.

Vleespakket
Het vlees kunt u afnemen in een pakket (ingevroren of vers), hierin zit dan een mix van de verschillende soorten vlees. U kunt per kilo bestellen.

Adresgegevens
Biovleesbestellen.nl
http://www.biovleesbestellen.nl

 

 

 

Onjuiste gegevens? Meldt dit aan bewustbiologisch.nl

Onderstaand formulier wordt verstuurd aan de beheerders van Bewust Biologisch, niet aan bovenstaande vermelding.

Bericht:
Naam
Email
 
Verzendcode

 
 

 


Kijkt u ook eens op de website van:

Biologische aanbiedingen

Bionext

Soeco

Treemagotchi
 


Biologische nieuwsberichten


Archief