Bewust Biologisch
wat is biologisch? biologische aanbiedingen zoeken op kaart disclaimer contact
0
Facebook Twitter

Biologische fruitkwekerij Frytsjam

 terug 
Algemeen
Frytsjam is een fruitkwekerij met eigen verwerking van biologisch zachtfruit (bessen) en is één van de grootste biologische fruitverwerkers van Noord Nederland. Het is de grootste leverancier en gespecialiseerd in het produceren van streekproducten, waaronder erkende streekproducten uit de omgeving van de Waddenkust.

Frytsjam ligt op 20 km van de zee in Twijzel in de Friese gemeente Achtkarspelen. Op de biologische fruitkwekerij bevinden zich een vlierbessen-, een aronia, een duindoorn- en een blauwe bessenplantage. De totale oppervlakte beslaat 2,5 hectare.

Aanbod
Frytsjam maakt van de verschillende soorten bijzondere bessen, vruchten en zeegroenten uit het Waddengebied siropen, sappen, jams, puree, honing, wijnen en azijnen. Daarnaast levert Frytsjam grondstoffen voor mosterd, mayonaise, thee en cosmetica. Al deze producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt en komen op de markt onder verschillende merknamen waaronder Woudenbron, Frytsjam en Wrâldfrucht.

De meeste producten zijn suikervrij! In de verwerking wordt gebruik gemaakt van de vruchtensuiker, chichorei of van appeldiksap. De hele bes wordt gebruikt, niets gaat verloren. Als het sap geperst is, wordt de pulp die bestaat overgebleven schilletjes en pitjes, gedroogd en gebruikt in bijvoorbeeld bessenthee, mosterd en duindoornscrub. Daarnaast worden Frytsjamproducten mede gemaakt door mensen met een sociale beperking of psychiatrische achtergrond. Extra reden om onze smaakvolle producten aan te schaffen!

Openingstijden
- Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur
- Zaterdag van 12.30 tot 16.30 uur

Overige bijzonderheden
- Kunst bij de boer
- Pluktuin
- Opendagen

Adresgegevens
Frytsjam
De Wedze 22a
9286 EV Twijzel
0511 - 54 34 40
http://www.frytsjam.nl

 

 

 

Mail dit bedrijf

Onderstaand formulier wordt verstuurd aan het bedrijf van bovenstaande vermelding.

Bericht:
Naam
Email
 
Verzendcode

 
 

 

Onjuiste gegevens? Meldt dit aan bewustbiologisch.nl

Onderstaand formulier wordt verstuurd aan de beheerders van Bewust Biologisch, niet aan bovenstaande vermelding.

Bericht:
Naam
Email
 
Verzendcode

 
 

 


Kijkt u ook eens op de website van:

Biologische aanbiedingen

Bionext

Soeco

Treemagotchi
 


Biologische nieuwsberichten


Archief